Activități

Activități destinate copiilor​

”Vernisajul grupelor…” – prezentarea lucrărilor realizate la o grupă de copii/ grupe vecine/ grădiniță (acolo unde spațiul o permite) pe parcursul unei teme/ unei perioade de timp, fotografii, produse finale, etc. 

”Experimentul meu preferat” – o manifestare competitivă între două sau mai multe grupe de copii, în care vor fi prezentate experimentele preferate ale copiilor. În prezentarea experimentului, se va negocia cu copiii și între copii asumarea unor roluri: cine demonstrează experimentul, cine descrie experimentul, cine colectează aprecierile din partea vizitatorilor (pot fi inimioare lipite pe un afiș reprezentativ), etc.

În aceeași maniera pot fi desfășurate alte activități: ”Jocul nostru preferat”; ”Experiențe din excursie/vizită”

”Păpușa mea vrea să te cunoască ” – activitate derulată la nivelul unei grupe sau între copiii din mai multe grupe, chiar grupe de copii din grădinițe diferite. Este un pretext de autocunoaștere și intercunoaștere. 

”Sunet și mișcare” – o secvență de mișcare în care să fie utilizate diferite instrumente muzicale confecționate de către copii. 

”Ritm și voie bună – elemente de Dalcroze” – Pentru încurajarea interacțiunii sociale, cooperării, capacității de adaptare, imitare și integrare, se vor organiza grupuri de ritmică și mișcare în care muzica nu este doar un mijloc de ghidare, acompaniere, canalizare, ci datorită capacității profesorilor de a improviza, ea se adaptează imediat situațiilor pedagogice.

”Copilăria în lumini și umbre” – teatru de umbre în care siluetele prind viață. 

”Cadoul meu pentru România” – celebrarea Centenarului României

  Activități destinate cadrelor didactice

  • Schimburi de experiență

  • Simpozion regional : „Educația Timpurie -  Principii și Practici Educaționale” – organizator județul Brăila

  • Curs de formare: ”Practici educaționale progresive în grădiniță”  

  • Elaborarea de materiale informative, mini – ghiduri metodice.

 Activități destinate părinților

  • Mese rotunde

  • Workshop părinți 

© 2023 by Little Tots Preschool.

Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now